Fysio- en Healthcenter De Beemd

Fysio- en Healthcenter de Beemd is een gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk op het gebied van oncologie. Wij houden ons bezig met het behandelen, coachen en begeleiden van patiënten voor, tijdens of na de behandeling van kanker. Wij zijn een hecht team van 3 dames die samen de oncologiefysiotherapie op de kaart willen zetten in Oosterhout. Vanessa Roest en Angela Kapitein zijn zowel oncologiefysiotherapeut als oedeemfysiotherapeut en Marlon van Stiphout is oedeemfysiotherapeut en huidspecialist.

Tijdens het specialiseren in oncologie- en oedeemfysiotherapie hebben wij specifieke kennis over de ziekte, de medische behandelingen, communicatie met de oncologische patiënt, de korte- en lange termijngevolgen van de medische behandeling en de laatste ontwikkelingen in de oncologie verworven. 

In alle fases van de ziekte kunt u bij ons terecht. Voor, tijdens of na de chemotherapie of immunotherapie, als voorbereiding op een operatie of na de bestralingen. Als u vermoeidheid, krachtsverlies of bewegingsbeperking ervaart of bijvoorbeeld pijn, conditieverlies of spanningsklachten hebt. Ook bij oedeem, verklevingen van littekens en bindweefsel kunnen wij u verder helpen.

Tevens hebben wij een signaleringsfunctie, hetgeen betekent dat er gelet wordt op andere symptomen of klachten. Indien deze zich voordoen, wordt in overleg met de patiënt gekeken of het nodig is gepaste hulp in te schakelen van een zorgprofessional uit een andere discipline zoals bijvoorbeeld een orofaciaal fysiotherapeut (kaakfysiotherapeut), bekkenfysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist, psycholoog of maatschappelijk werker. 

Bij de eerste afspraak zal er een fysiotherapeutisch onderzoek worden gedaan om een indruk te krijgen van de mogelijkheden en beperkingen die iemand op dat moment ondervindt. Daarna wordt er samen een individueel behandelplan opgesteld. De behandeling wordt per persoon op maat gemaakt, afhankelijk van het gezondheidsprobleem en de gestelde doelen. Dit kan ook betekenen dat er meerdere hulpverleners worden ingeschakeld, zodat optimale zorg geleverd kan worden.

www.fhcdebeemd.nl