Nieuws

De leden van OncoZO wensen u allen een hele fijne zomervakantie! Geniet van alle (kleine) dingen om je heen en probeer je rust te pakken. Vergeet niet om je goed in te smeren als je naar buiten gaat met dit lekkere weer, better safe than sorry!

De zorgverleners van OncoZO staan de gehele zomer voor u klaar.

Pak je leven weer op na kanker met ZoHealthy Leefstijl & preventie: start 8 februari. De diagnose en behandeling tegen kanker vragen lichamelijk, emotioneel en geestelijk veel van je. Wanneer je deze hebt afgerond, kun je last hebben van klachten die zijn ontstaan als gevolg van de behandelingen. Om je leven weer op te kunnen pakken is het belangrijk dat je weer vertrouwen krijgt in je lijf, leert om weer regie te nemen en te werken aan je herstel. Ook zal je er alles aan willen doen om te voorkomen dat je opnieuw kanker krijgt. Een gezonde leefstijl speelt hierbij een grote rol.

Met het programma Leefstijl en kanker ga je samen met deelgenoten onder begeleiding van een leefstijlcoach aan de slag om een (nieuwe) balans te vinden en je nieuwe ik na kanker te accepteren. Alle aspecten van een gezonde leefstijl worden hierin meegenomen: je lichamelijke gezondheid en jouw kwaliteit van leven op sociaal, emotioneel en geestelijk vlak. Het programma duurt een jaar en bestaat uit een individueel intakegesprek, 8 groepsbijeenkomsten en 3 individuele coachgesprekken. Je gaat aan de slag met het werkboek Leefstijl en kanker en met Positieve Gezondheid, een benadering om op een bredere manier naar gezondheid te kijken.

Start 8 februari 9.00 – 10.30 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in De Gekroonde Bel, Bredaseweg 106 in Oosterhout. Meer informatie en aanmelden via www.zohealthylife.nl/leefstijl-en-kanker/

Op zaterdag 13 november organiseert netwerk OncoZO samen met Fysio-en Healthcenter De Beemd de Zorgmarkt Oncologie in theater De Bussel. Op deze dag laten lokale zorgverleners, bedrijven en stichtingen zien wat ze op het gebied van de oncologie kunnen betekenen voor iedereen die geraakt is door de diagnose kanker. Ook zal er een modeshow plaatsvinden waar diverse standhouders aan mee zullen werken. U bent welkom tussen 10.00 en 15.00 uur, op vertoon van uw CoronaCheck app. Toegang is uiteraard gratis.

Lancering OncoZO op 1 juni 2021! Houd onze socials in de gaten voor alle ins en outs van dit nieuwe netwerk.