Nieuws

Uitbreiding bij OncoZO: Welten Fysio & FitCentre in ’s Gravenmoer

Mijn naam is Lisse de Vet en ik ben in 2021 afgestudeerd als oncologiefysiotherapeut. Sinds 2016 ben ik werkzaam in het pittoreske dorpje ’s Gravenmoer, bij Welten Fysio & FitCentre.

Het specialiseren als oncologiefysiotherapeut heeft mij als persoon en als beroepsdeskundige veel gebracht. Tijdens de verschillende fases van het behandeltraject krijg je als oncologie patiënt veel op je bordje. In elke fase van dit proces draag ik als fysiotherapeut mijn steentje graag bij. Het creëren van een veilige omgeving voor de patiënt staat voorop, waarbij vertrouwen voor mij centraal staat.

Binnen de specialisatie oncologiefysiotherapie ben ik opgeleid om er écht voor de patiënt te zijn en in te spelen op elke hulpvraag. Denk hierbij aan klachten als pijn, vermoeidheid, krachtsverlies  en verminderde conditie door ondergane operaties, chemo- of immunotherapie of bestralingen. Ik kan u hierbij helpen voor, tijdens of na het behandeltraject.

Het werken binnen het OncoZo netwerk zorgt voor mij voor een bredere kijk op diverse hulpvragen. Korte lijnen met diverse disciplines zorgen voor de juiste zorg op de juiste plek, in jouw directe omgeving. Samen bereik je meer!

Nieuw bij OncoZO: Moods Therapie – gespecialiseerd oncologie acupuncturist

Ik ben Femke Van Renterghem en heb een praktijk voor acupunctuur en massagetherapie gespecialiseerd in oncologie.

De acupuncturist kan helpen bij indicaties die optreden zoals misselijkheid en braken bij chemotherapie, vermoeidheid en slapeloosheid, opvliegers en zweten bij hormoontherapie, verminderde eetlust, droge mond, pijnklachten, neuropathie door chemotherapie en gevoelens van somberheid en angst.

Acupunctuur kan goed als aanvullende behandeling naast een reguliere behandeling worden ingezet bij kanker. Zowel rondom de behandelingen met chemo-, radio- of hormoontherapie als tijdens de herstelperiode nadien. Het kan ondersteuning bieden en verlichting geven van bijwerkingen en de kwaliteit van leven verhogen.

Zorgmarkt Oncologie 4 november 2023!

Op zaterdag 4 november vindt er een Zorgmarkt Oncologie plaats in theater De Bussel in Oosterhout. Op deze dag zullen er zo’n 20 bedrijven, instellingen en stichtingen laten zien wat ze aan oncologische (na)zorg kunnen bieden in de regio Oosterhout/ Amerstreek. De dag is bedoeld voor iedereen die geraakt is door de diagnose kanker. Of je nu net de diagnose hebt gehad, klaar bent met je behandeling, niet meer beter wordt of bijvoorbeeld een partner hebt die de diagnose kanker heeft gehad, dan ben je van harte welkom!

De toegang is uiteraard gratis en de Zorgmarkt Oncologie duurt van 10.00 tot 15.00 uur op zaterdag 4 november. U kunt ook genieten van een aantal sprekers en een modeshow met aangepaste (prothese) lingerie en badkleding voor (ex-)borstkankerpatiënten. Zien we u ook bij De Bussel in Oosterhout?

11.00 uur Lezing Fabiënne over haar boek ‘Boezemvriendin’

12.00 uur Lezing Colinda Loonen over haar aangeboren doofheid en het krijgen van de diagnose borstkanker

13.00 uur Modeshow lingerie en badkleding door Pure Mammacare

14.00 uur Lezing Judith Woolschot en Monique Eeftens over hun podcast ‘Antihormonologen’

Podcast De Antihormonologen (mei 2023)

Je bent ‘klaar’ de behandeling van hormoongevoelige borstkanker, je hoeft ‘alleen nog maar 5 jaar iedere dag zo’n pilletje’. Dit klinkt heel simpel, maar is voor velen een zwaar traject met veel bijwerkingen. Judith Woolschot en Monique Eeftens, verpleegkundig specialisten uit het Amphia Ziekenhuis, hebben hier een podcast over gemaakt die je kunt beluisteren op Spotify en hun social media kanalen onder de naam ‘De Antihormonologen’.

‘Samen minder moe na kanker’ (april 2023)

Kijktip! Heb je onderstaand filmpje van het Helen Dowling Instituut al eens gezien? Zij hebben onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat de partner invloed kan hebben op de vermoeidheid van de patiënt. Met COMPANION ontwikkelen zij samen met het UMC Groningen de ‘Samen minder moe na kanker’- behandeling. Dit is een online behandeling om ook de partner hierbij te betrekken.

Netwerk OncoZO nu ook vindbaar op ZorgDomein voor de verwijzers! (maart 2023)

Vanaf heden is netwerk OncoZO voor verwijzers vindbaar op ZorgDomein. Zij kunnen hun patiënten naar het netwerk doorverwijzen door het zorgproduct OncoZO te kiezen binnen Fysio-en Healthcenter De Beemd. Makkelijker kunnen we het niet maken!

OncoZO wandeling op Wereldkankerdag (februari 2023)

Op zaterdag 4 februari 2023 heeft netwerk OncoZO een wandeling georganiseerd voor iedereen die geraakt is door de diagnose kanker. De dag stond in het teken van kennismaken, verbinding en lotgenotencontact.

Fijne zomervakantie, we smeren’em! (juni 2022)

De leden van OncoZO wensen u allen een hele fijne zomervakantie! Geniet van alle (kleine) dingen om je heen en probeer je rust te pakken. Vergeet niet om je goed in te smeren als je naar buiten gaat met dit lekkere weer, better safe than sorry!

De zorgverleners van OncoZO staan de gehele zomer voor u klaar.

ZoHealthy Leefstijl & preventie (januari 2022)

Pak je leven weer op na kanker met ZoHealthy Leefstijl & preventie: start 8 februari 2022. De diagnose en behandeling tegen kanker vragen lichamelijk, emotioneel en geestelijk veel van je. Wanneer je deze hebt afgerond, kun je last hebben van klachten die zijn ontstaan als gevolg van de behandelingen. Om je leven weer op te kunnen pakken is het belangrijk dat je weer vertrouwen krijgt in je lijf, leert om weer regie te nemen en te werken aan je herstel. Ook zal je er alles aan willen doen om te voorkomen dat je opnieuw kanker krijgt. Een gezonde leefstijl speelt hierbij een grote rol.

Met het programma Leefstijl en kanker ga je samen met deelgenoten onder begeleiding van een leefstijlcoach aan de slag om een (nieuwe) balans te vinden en je nieuwe ik na kanker te accepteren. Alle aspecten van een gezonde leefstijl worden hierin meegenomen: je lichamelijke gezondheid en jouw kwaliteit van leven op sociaal, emotioneel en geestelijk vlak. Het programma duurt een jaar en bestaat uit een individueel intakegesprek, 8 groepsbijeenkomsten en 3 individuele coachgesprekken. Je gaat aan de slag met het werkboek Leefstijl en kanker en met Positieve Gezondheid, een benadering om op een bredere manier naar gezondheid te kijken.

Start 8 februari 9.00 – 10.30 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in De Gekroonde Bel, Bredaseweg 106 in Oosterhout. Meer informatie en aanmelden via www.zohealthylife.nl/leefstijl-en-kanker/

Zorgmarkt oncologie (november 2021)

Op zaterdag 13 november 2021 organiseert netwerk OncoZO samen met Fysio-en Healthcenter De Beemd de Zorgmarkt Oncologie in theater De Bussel. Op deze dag laten lokale zorgverleners, bedrijven en stichtingen zien wat ze op het gebied van de oncologie kunnen betekenen voor iedereen die geraakt is door de diagnose kanker. Ook zal er een modeshow plaatsvinden waar diverse standhouders aan mee zullen werken. U bent welkom tussen 10.00 en 15.00 uur, op vertoon van uw CoronaCheck app. Toegang is uiteraard gratis.

Lancering OncoZO op 1 juni 2021! Houd onze socials in de gaten voor alle ins en outs van dit nieuwe netwerk.