Psychologen Praktijk Breda

Psychologische zorg bij kanker

Het krijgen van kanker zet het hele leven op zijn kop. Niet alleen voor degene die ziek is, maar ook voor het gezin, de partner of andere familieleden. Het kan zijn dat je overspoeld raakt door gedachten en gevoelens of dat je voor moeilijke beslissingen komt te staan. Door de kanker kun je last krijgen van psychische klachten, ook als je daarvoor nooit ergens last van hebt gehad.

Je kunt tijdens of na de behandelingen veel last krijgen van somberheid, piekeren, vermoeidheid of angsten. Of je merkt juist  na alle lichamelijke behandelingen hoeveel moeite het kost om het “gewone” leven weer op te pakken.  Je merkt bijvoorbeeld dat je veel last hebt van terugkerende nare beelden rondom de behandeling   of dat je heel erg angstig bent geworden voor alle signalen van je lichaam. Daarnaast is er vaak veel veranderd in de relatie, wanneer een partner ernstig ziek is (geweest), ook op het gebied van intimiteit/seksualiteit.

Wanneer je gehoord hebt dat je niet meer beter kunt worden, kun je ook veel klachten krijgen als somberheid, angst voor het verloop van de ziekte  of angst voor de toekomst van je dierbaren die achterblijven. 

Als je merkt dat het niet meer lukt om hier zelf uit te komen, kan het zinvol zijn om hulp te zoeken.  Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van psychologische zorg aan ernstig zieke mensen en hun omgeving. We werken zowel in de basis GGZ als specialistische GGZ.  We werken daarbij graag samen met andere disciplines om de best mogelijke zorg te kunnen leveren.

www.psychologenpraktijkbreda.nl

Linda Stoutjesdijk GZ-psycholoog (BIG 19910678625), Psycho Oncologisch Therapeut (NVPO), EFT relatietherapeut

Aviva Masclee GZ-psycholoog (BIG 79055100925), Cognitief Gedragstherapeut (VGCT), Psycho-Oncologisch Therapeut (NVPO)

Machteld Muller Psychotherapeut BIG (89065308716), GZ-psycholoog BIG (69065308725), Psycho- Oncologisch Therapeut ( NVPO), EMDR practitioner (VEN)