VodiMed voedings- en dieetadvies

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ondervoeding één van de belangrijke factoren is die je overlevingsprognose bepaalt. Het is dus cruciaal om goed gevoed je behandelingen in het gaan.

Voeding kan bijdragen aan een beter verloop van de behandeling, maar ook om zo goed mogelijk te herstellen na ziekte en/of behandeling. Daarnaast kan voeding ervoor zorgen dat je je tijdens de behandeling beter voelt. Overleg dus met je arts of een bezoek aan de diëtist zinvol is, maar je kunt ook zelf een afspraak maken met een diëtist in de buurt.

Het is sowieso raadzaam om in de volgende situaties een diëtist te raadplegen:
– Als je onbedoeld gewicht verliest 
– Als je meer dan 5 dagen niet of nauwelijks kunt eten
– Als je voeding gerelateerde klachten hebt als gevolg van de kanker of de behandeling
– Als je vragen hebt omtrent herstel en voeding na de ziekte en/of behandeling
– Bij ongewenste gewichtstoename voor, tijdens of na de behandeling
– Bij vragen over specifieke voedingspatronen en/of voedingssupplementen, zoals sondevoeding en vitaminen- en mineralenpreparaten 

De rol van voeding is sterk afhankelijk van de soort kanker, het stadium, de behandeling en de bijwerkingen van de behandeling. Een diëtist met ervaring met voeding bij kanker helpt je om een volwaardige, en op jouw situatie afgestemde voeding samen te stellen, zodat je zo goed mogelijk voorbereid de behandelingen in gaat. Verder kan ze je tips geven om eventuele klachten te verminderen of te voorkomen.

Wil je meer weten over voeding en kanker? Kijk dan op de website Voeding en Kanker info. Bij problemen of vragen rondom voeding, gezondheid en gewicht is het goed om een afspraak te maken met een diëtist. Hij of zij kan een betrouwbaar en passend voedingsadvies geven.

www.vodimed.nl